Zoals elk jaar sinds we getrouwd zijn, gaven we ook dit jaar een zelfgemaakt etentje aan onze ouders. Alweer voor de zevende keer dus. Het verveelt nog steeds niet, sterker nog: ik kan mijn hart ophalen! Door het hele jaar heen vormt zich dan een menu in mijn hoofd en op verschillende lijstjes. Mijn doel is natuurlijk om een geheel te maken van de diverse gangen. Zo gebruikte ik dit jaar verschillende soorten rundvlees in meerdere gangen, maar ook sinaasappel en dezelfde slasoort werd vaker gebruikt.
Nu haal ik
de meeste recepten gewoon van internet. Ik gebruik dan zoekwoorden als;
‘lekkerste’, ‘ultieme’, etc. om het kaf van het koren te scheiden. Af en toe
maak ik (per ongeluk of niet), zelfs een eigen receptje. Die dan best goed
lukt.

Dit keer had
ik het idee van een miniwrap. Zie hieronder het recept voor 6 wrapjes:
-
6 minitortilla’s (die kun je zo kopen, of met
een ring uitsnijden uit grote wraps)
-
1 wortel, julienne gesneden
-
Plakken rosbief naar smaak
-
2 sinaasappels, de schil geraspt voor de
topping, de partjes zonder wit en zonder vliesje
-
Eikenbladslamelange
Voeg voor de
topping bij elkaar:
-
200 ml creme fraiche
-
Schil van 2 sinaasappels (zie hierboven)
-
2 tenen knoflook (tip: bedek ze met
aluminiumfolie na ingewreven te hebben met peper, zout, en olijfolie en zet ze
voor een half uurtje in de oven op 200 graden, lekker geroosterd!)
-
Koriander
-
Chilipoeder
-
Dille
-
Peper en zout
Verder
nodig:
-
Vlaggetje of prikkertje
Beleg de
tortilla’s met de slamelange en de wortel. Snij zowel de plakken rosbief als de
sinaasappelpartjes in kleinere stukken en leg ze op de slamix. Spuit de topping
op strategische plekken en vouw de wrap dicht. Pin hem vast met een vlaggetje
of prikkertje.
Deze smaken
passen echt heel goed bij elkaar. Het friszure van de sinaasappel als
tegenhanger voor het vlees en het knapperige van de wortel en sla met de romige
topping. Niks meer aan doen.
Door het
mini formaat van het hapje kun je daarna nog steeds genieten van de volgende
gerechten. Als je alle ingrediënten verdubbelt (behalve de topping; hier blijft
genoeg van over), met normale maten wraps, dan heb je een compleet diner voor
2. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten