maandag 19 november 2018

Recept - miniwrap met rosbief en sinaasappel


Zoals elk jaar sinds we getrouwd zijn, gaven we ook dit jaar een zelfgemaakt etentje aan onze ouders. Alweer voor de zevende keer dus. Het verveelt nog steeds niet, sterker nog: ik kan mijn hart ophalen! Door het hele jaar heen vormt zich dan een menu in mijn hoofd en op verschillende lijstjes. Mijn doel is natuurlijk om een geheel te maken van de diverse gangen. Zo gebruikte ik dit jaar verschillende soorten rundvlees in meerdere gangen, maar ook sinaasappel en dezelfde slasoort werd vaker gebruikt.


Nu haal ik de meeste recepten gewoon van internet. Ik gebruik dan zoekwoorden als; ‘lekkerste’, ‘ultieme’, etc. om het kaf van het koren te scheiden. Af en toe maak ik (per ongeluk of niet), zelfs een eigen receptje. Die dan best goed lukt.

Dat was het geval met het voorafje. Voor de soep (toch wel mijn meest favoriete voorgerecht omdat er zoveel soorten zijn), wil ik altijd graag de zinnen wat prikkelen met een ander klein hapje. En om het niveau van de rest van het eten aan te geven. Ik heb niet het idee dat de gasten teleurgesteld waren. Omdat ik op internet niet vond wat ik zocht, heb ik zelf wat dingen door elkaar gehusseld (al had ik internet wel nodig om te checken of deze smaken wel samen konden).
Dit keer had ik het idee van een miniwrap. Zie hieronder het recept voor 6 wrapjes:

-          6 minitortilla’s (die kun je zo kopen, of met een ring uitsnijden uit grote wraps)
-          1 wortel, julienne gesneden
-          Plakken rosbief naar smaak
-          2 sinaasappels, de schil geraspt voor de topping, de partjes zonder wit en zonder vliesje
-          Eikenbladslamelange

Voeg voor de topping bij elkaar:
-          200 ml creme fraiche
-          Schil van 2 sinaasappels (zie hierboven)
-          2 tenen knoflook (tip: bedek ze met aluminiumfolie na ingewreven te hebben met peper, zout, en olijfolie en zet ze voor een half uurtje in de oven op 200 graden, lekker geroosterd!)
-          Koriander
-          Chilipoeder
-          Dille
-          Peper en zout

Verder nodig:
-          Vlaggetje of prikkertje

Beleg de tortilla’s met de slamelange en de wortel. Snij zowel de plakken rosbief als de sinaasappelpartjes in kleinere stukken en leg ze op de slamix. Spuit de topping op strategische plekken en vouw de wrap dicht. Pin hem vast met een vlaggetje of prikkertje.

Deze smaken passen echt heel goed bij elkaar. Het friszure van de sinaasappel als tegenhanger voor het vlees en het knapperige van de wortel en sla met de romige topping. Niks meer aan doen.

Door het mini formaat van het hapje kun je daarna nog steeds genieten van de volgende gerechten. Als je alle ingrediënten verdubbelt (behalve de topping; hier blijft genoeg van over), met normale maten wraps, dan heb je een compleet diner voor 2. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten