maandag 20 februari 2017

Recept - Chocolademousse

Het is echt weer om je vol te stoppen met chocola. Vind ik dan. Maar goed, ik vind het elke dag weer om chocola te eten. Dat eet ik daarom ook gelijk op als we het in huis hebben, waardoor er niks meer is als de nood echt hoog is.

Daar heb ik wat op bedacht. Ik heb een heel makkelijk, snel (en goedkoop) chocolademousse recept, en praktisch altijd alle ingrediënten daarvoor in huis. Wat bij mij namelijk scheelt is dat ik pure chocola niet lekker vind, en dat wel makkelijk op kan slaan. Het kan ook met cacaopoeder, maar dat vind ik toch minder lekker. Dus ik heb Simon gezegd dat hij niet aan de pure chocola mag zitten, en daar luistert hij meestal naar 😉

Nodig voor 2 personen:

-          100 gram pure chocola
-          200 ml slagroom
-      Zoetigheid naar smaak. Suiker is wat minder gezond, van honing hoef je bijvoorbeeld minder te gebruiken omdat dat zoeter is. Ikzelf heb tegenwoordig wat stevia poeder in huis, binnenkort maar eens uitproberen.

Smelt de pure chocola au-bain-marie. Daar heb ikzelf zo’n makkelijk smeltpannetje voor (gekocht bij de Xenos), maar je kan ook gewoon een kom gebruiken. Als die het water maar niet raakt. (En omdat er alleen maar water in die pan gaat, laat ik hem na het legen alleen wat afkoelen voordat ik hem weer in de kast doe. Scheelt weer afwas/ruimte in de vaatwasser.)
Klop ondertussen de slagroom met de zoetstof stijf in een andere kom.
Als de chocola gesmolten is, giet je die bij de slagroom en dat schep je voorzichtig door elkaar. Het is zaak om de slagroom luchtig te houden, dus blijf niet doorroeren tot in de eeuwigheid.
Nu kun je ieder een lepel pakken en aanvallen, maar als je hem een tijdje in de koelkast zet, stijft ie weer wat op, en ook dat is niet verkeerd. Of je kunt het fancy in schaaltjes doen, wat blauwe bessen en een muntblaadje erbij en gaan opscheppen met je eigengemaakte dessert.

Eet smakelijk in ieder geval!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten