maandag 22 januari 2018

Recept - courgette met tomaat en kaas uit de oven

Vandaag heb ik me het hoofd (figuurlijk) lopen breken over een recept met courgette. Tegenwoordig koop ik ze namelijk niet meer zoveel: ik vind ze gekookt of gebakken eigenlijk niet zo heel erg lekker. Er zit nauwelijks smaak aan, maar het is ook waterig, waardoor het snel een wat snottige structuur krijgt. Dus ik vind het meer een groente als sidedish, en wat minder als hoofdgroente.


Maar die courgettes lagen al in de koelkast. Want bovenstaande dingen bedenk ik me niet altijd in de supermarkt. En de courgettes moesten op.
En ik dus zoeken op internet naar een geschikte kids-proof maaltijd. En dan zonder pijnboompitten, citroen, feta en dat soort zaken. Simpelweg omdat ik dat niet in huis had.

Om het mezelf niet nog moeilijker te maken ben ik toen maar gaan experimenteren. En het resultaat was verrassend lekker. Zelfs Vincent heeft z’n bord leeggegeten (hier wil ik graag een momentje stilte voor).

Voor ruim 2 personen
-          2 courgettes
-          3 tomaten
-          1 (rood) uitje, grof gesnipperd
-          Kruidenkaas
-          Italiaanse kruiden
-          Zout
-          Kaas

Was de courgettes en snij het bovenste puntje eraf. Haal met een kaasschaaf (ronde) plakjes van de courgette en gooi het onderste stompje weg.
Leg alle plakjes in een zeef en strooi er wat zout doorheen. Laat het zo’n 20 minuutjes staan. Het zout zal vocht onttrekken.
Snij de tomaten in blokjes en roer die door de courgette heen.
Pak een ovenschaal en hussel de courgette, tomaat, ui, Italiaanse kruiden en kruidenkaas naar smaak door elkaar in de schaal.
Strooi de kaas eroverheen en zet hem voor 25 minuten in de oven op 180°.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten