Vandaag heb
ik me het hoofd (figuurlijk) lopen breken over een recept met courgette. Tegenwoordig
koop ik ze namelijk niet meer zoveel: ik vind ze gekookt of gebakken eigenlijk
niet zo heel erg lekker. Er zit nauwelijks smaak aan, maar het is ook waterig,
waardoor het snel een wat snottige structuur krijgt. Dus ik vind het meer een
groente als sidedish, en wat minder
als hoofdgroente.
En ik dus zoeken op internet naar een geschikte kids-proof maaltijd. En dan zonder
pijnboompitten, citroen, feta en dat soort zaken. Simpelweg omdat ik dat niet in
huis had.
Om het
mezelf niet nog moeilijker te maken ben ik toen maar gaan experimenteren. En
het resultaat was verrassend lekker. Zelfs Vincent heeft z’n bord leeggegeten
(hier wil ik graag een momentje stilte voor).
Voor ruim 2
personen
-
2 courgettes
-
3 tomaten
-
1 (rood) uitje, grof gesnipperd
-
Kruidenkaas
-
Italiaanse kruiden
-
Zout
-
Kaas
Was de
courgettes en snij het bovenste puntje eraf. Haal met een kaasschaaf (ronde)
plakjes van de courgette en gooi het onderste stompje weg.
Leg alle
plakjes in een zeef en strooi er wat zout doorheen. Laat het zo’n 20 minuutjes
staan. Het zout zal vocht onttrekken.
Snij de tomaten
in blokjes en roer die door de courgette heen.
Pak een
ovenschaal en hussel de courgette, tomaat, ui, Italiaanse kruiden en
kruidenkaas naar smaak door elkaar in de schaal.
Strooi de
kaas eroverheen en zet hem voor 25 minuten in de oven op 180°.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten