maandag 6 november 2017

Recept - Bloemkool, rijst & paprika

Voor elk jaarlijks etentje met de ouders en schoonouders struin ik internet af voor recepten die simpel genoeg zijn voor mij, snel genoeg om te maken (als je ook nog 6 andere gangen moet bereiden) en waar tijd genoeg voor is. Zo stuitte ik op dit gerecht, die ik heb aangepast zodat het perfect voor het etentje zou zijn.


Het leuke met 7 gangen is dat de gerechten het liefst niet te groot zijn, en dat je met meer gangen je gang kunt gaan. Zo heb ik bedacht dat 3 hoofdgerechten wel leuk zou zijn, waaronder een vegetarische, eentje met vlees, en een visgerecht. Bij deze krijg je mijn versie van het vegetarische gerecht:

Voor 2 personen (of voor 6 personen als je 7 gangen hebt)
-          Een halve bloemkool, in roosjes
-          100 gram rijst
-          1 paprika in stukjes
-          1 (rode) ui, gesnipperd
-          1 teentje knoflook, zo klein mogelijk en/of knoflookpoeder
-          Snuf gemberpoeder
-          Peper en zout
-          Chilipoeder
-          Paprikapoeder
-          Kurkumapoeder
-          Geraspte kaas naar smaak (flinke hand, of meer…)
-          Scheut melk
-          Klontje boter

Kook de rijst en bloemkool gaar (apart van elkaar). Giet af en snij de bloemkool (in de pan) in kleine stukjes. Meng nu de rijst en bloemkool door elkaar.
Fruit de ui in de gesmolten boter, en voeg de paprika en knoflook toe. Voeg de specerijen naar smaak toe en meng nu ook de rijst en bloemkool erbij.
Maak het met de kaas en het scheutje melk lekker smeuïg en serveer direct.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten