vrijdag 3 november 2017

Voorbereidingen

Elk jaar geven Simon en ik een etentje voor onze ouders. Dit is om ze te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan toen we nog onder hun dak woonden en voor alles wat ze nog steeds voor ons doen (vorig jaar heb ik hier ook een blog over geschreven).
Morgen is het zo ver, en nu zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Eigenlijk ben ik daar al een tijdje mee bezig, en dat vind ik helemaal niet erg: de voorpret is de helft van de lol.


Maar ik heb ook echt zin in zo’n avond gezellig met z’n zessen. De kinderen bonjouren we op tijd in bed, het eten (voor de volwassenen) wordt ietwat later dan 18.00 uur opgediend.
En daar kan ik nu natuurlijk nog niks over vertellen. Want ik doe veel om het verrassingselement te behouden. Zo her en der weten mensen wel al hoeveel gangen het bijvoorbeeld worden, ik heb het menu al tot in de detail doorgesproken met deze en gene (op hun verzoek, meestal). Maar als het goed is weten onze ouders nog van niks.
Alleen dat het lekker wordt (tenminste..; dat is het plan). En dat ze niet teveel moeten eten van tevoren…



Door de verhuizing heb ik er minder tijd aan besteed dan voorgaande jaren. Daarentegen heb ik natuurlijk wel weer een jaar extra ervaring met koken en liflafjes creëren dan de vorige keer, dus ik heb er vertrouwen in dat het niet voor vorig jaar onder gaat doen.

Dit jaar maak ik het etentje ook voor het eerst vanuit een gesloten keuken. Ik vrees dat ik daarom minder bij de gasten kan zijn, want tja: als er iets grondig over gaat koken, ga ik dat minder snel doorhebben vanuit de woonkamer, gezellig aan het klessebessen met de (schoon)ouders.

Mede daarom heb ik er ook voor gekozen om vandaag al een aantal zaken te bereiden. Misschien maak ik nu wel een soep. Of kunnen er al wat voorbereidingen voor het hoofdgerecht of dessert getroffen worden. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten