donderdag 1 februari 2018

Challenge - voorraadkast ontspullen - deel 3

Vandaag zijn we dan toch echt begonnen. Mijn challenge. Het moet goed gedocumenteerd worden voor het nageslacht. Ik begin maar gelijk goed door in ieder geval dag 1 te noteren. Ik kan niet beloven dat ik elke dag van deze maand een blogje ga schrijven, maar ik doe mijn best.


Op dag 1 zitten de voorraadkast en de vriezer uiteraard nog mudjevol. Dus ik kan eigenlijk uit alles kiezen. Waar ik vroeger (lees: in 2017) bijna elke week een keurig weekmenu had waar ik me redelijk aan hield, heb ik dat in 2018 eigenlijk helemaal losgelaten. Deels had dat te maken met makkelijkere gerechten waar voornamelijk veel groente en wat vlees in zat, deels met een andere kalender waar ik dat weekmenu niet zo makkelijk neer kon zetten en deels luiheid.

Hoewel eieren geen zuivel zijn, beschouw ik ze wel als koelkastmateriaal, dus ik ga daar lekker los mee. En gelukkig maar. Want ik zal ze hard nodig hebben voor mijn baksels. Die ik deze maand wel moet maken omdat de kant-en-klare varianten op een gegeven moment niet meer in de voorraadkast liggen.

Qua eieren kun je denken aan simpele ontbijtjes met gekookt ei, een boerenomelet/salade, maar ook aan ovenschotels en brownies. Dat ik ooit vegetarisch wordt lijkt me nu nog overdreven maar wel haalbaar, maar vegan is duidelijk een stap te ver voor mij.

Met ei heb ik dus mijn ontbijt/lunch gegeten. Verder vooral verse groente gebruikt. De voorraadkast bleef dicht voor mij. De kinderen heb ik wel brood gegeven, en ook Simon heeft zijn deel daarvan meegenomen.

Het avondeten was eigenlijk ook erg simpel. Gisteren had ik een stamppot zoete aardappel met boerenkool en spekjes gemaakt, en daar is nog een flinke rest van over. Aangevuld met komkommer, tomaat, paprika en een lekkere dip (hier zo'n beetje de enige manier om de kinderen groente te laten eten) hebben we een volledige maaltijd. Ik zie wel in de voorraadkast dat er nog maar 1 rookworst is, en ook de zoete aardappels zijn nu op.

Voor mij persoonlijk gaat de voorraadkast vooral open als het craving-tijd is (waar ik dus al bang voor was). Chocola. Daar heb ik best een voorraadje van, maar het grootste gedeelte is pure chocola. Voor baksels. Die blijven ook wat langer liggen omdat ik niet van pure chocola houd. Behalve in baksels. Omdat ze dan wat minder puur smaken.

Maar om te gaan bakken is vandaag nog niet aan de orde. Dat komt binnenkort. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten