woensdag 7 februari 2018

Challenge - voorraadkast ontspullen - deel 6

Zoals ik in mijn vorige blog schreef zou ik een nachtje slapen over mijn challenge. Kijken in welk vat ik hem zou kunnen gieten zodat er wel wat progressie is, maar ik mijn huisgenoten niet benadeel.


Ik heb besloten om de challenge voor mezelf te houden en de man en kinderen er niet mee te belasten. Manlief werkt hard genoeg voor zijn extraatjes, en de kinderen snappen het nog niet als de kast nog wel volstaat met aardappelen e.d., maar hun favoriete lekkers nergens te bekennen is.

Dus ik ga er voor zorgen dat de spullen in de voorraadkast niet worden overtroeft door nieuwelingen die interessanter/lekkerder/you name it zijn. Zo zal ik bijvoorbeeld de zoete aardappelen niet aanvullen voordat de ‘normale’ aardappelen op zijn. Zal ik vaker quinoa en gierst op het menu zetten i.p.v. pasta’s en rijst (want ik doe dat eerste vooral wat minder omdat het (hier) nog zo onbekend is, qua smaak/moeilijk doen maakt het mij eigenlijk niet uit).

Zo heb ik ook nog bonen die eerst nog geweekt moeten worden voordat ze gekookt en gegeten kunnen worden. Maar probleem/voordeel is, is dat ze tot in de eeuwigheid goed zijn. En omdat het duidelijk wat moeite en vooral tijd kost voordat ze gegeten kunnen worden, blijven ze ook tot in de eeuwigheid in de kast.

Dus met mijn verbeterde challenge ga ik ervoor zorgen dat zulke zaken ook daadwerkelijk een keer op gaan. Bij voorkeur deze maand al. Ik zal gelijk wat bonen te weken leggen voor morgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten