Hierbij weer
een heerlijk recept voor de spruitjesliefhebber. Maar ze zijn eigenlijk ook wel
erg lekker voor als je niet zo van dat bittere houdt. Dit gerecht is mijn vrije
interpretatie van dit recept,
en ik schrijf mijn versie maar snel op, voordat ik hem weer kwijt ben…
Voor 2
personen
-
500 gram spruitjes
-
1 ui, gesnipperd
-
Spekjes, 100 gram
-
Knoflookpoeder
-
4 tomaten, in stukjes
-
Paprikapoeder
-
Nootmuskaat
-
Peper (geen zout, de spekjes zijn al zout
genoeg)
-
100 gram crème fraîche
-
Geraspte kaas naar smaak
Zet de oven
op 175°.
Snij de onderkant van de spruitjes, en snij ze daarna doormidden. Kook ze zo’n
10 minuten.
Bak de
spekjes bruin in een braadpan en voeg de ui toe. Nadat de keuken lekker begint
te ruiken voeg je de specerijen en de tomaten toe. Als de spruitjes gaar zijn,
maar nog wel een bite hebben, giet je
ze af, en roerbak je ze nog even bij de rest.
Zet het vuur
uit en roer de crème fraîche er doorheen. Strooi de geraspte kaas over de schotel en
zet hem voor een kwartiertje in de oven.
Eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten