zaterdag 28 oktober 2017

Recept - Spruitjesovenschotel

Hierbij weer een heerlijk recept voor de spruitjesliefhebber. Maar ze zijn eigenlijk ook wel erg lekker voor als je niet zo van dat bittere houdt. Dit gerecht is mijn vrije interpretatie van dit recept, en ik schrijf mijn versie maar snel op, voordat ik hem weer kwijt ben…


Voor 2 personen

-          500 gram spruitjes
-          1 ui, gesnipperd
-          Spekjes, 100 gram
-          Knoflookpoeder
-          4 tomaten, in stukjes
-          Paprikapoeder
-          Nootmuskaat
-          Peper (geen zout, de spekjes zijn al zout genoeg)
-          100 gram crème fraîche
-          Geraspte kaas naar smaak

Zet de oven op 175°.
Snij de onderkant van de spruitjes, en snij ze daarna doormidden. Kook ze zo’n 10 minuten.

Bak de spekjes bruin in een braadpan en voeg de ui toe. Nadat de keuken lekker begint te ruiken voeg je de specerijen en de tomaten toe. Als de spruitjes gaar zijn, maar nog wel een bite hebben, giet je ze af, en roerbak je ze nog even bij de rest.
Zet het vuur uit en roer de crème fraîche er doorheen. Strooi de geraspte kaas over de schotel en zet hem voor een kwartiertje in de oven.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten