dinsdag 10 januari 2017

Recept - Ontbijtjes

Ik heb nogal moeite met ontbijten. Ik eet daarom ook vaak pas mijn ontbijt als ik mijn kinderen een lunch voorzet. Vind ik niet zo erg, maar ook dan heb ik er moeite mee met wat ik ga eten. Brood vind ik namelijk niet zo heel lekker (behalve als het al gesmeerd is, verlepte kaas vind ik blijkbaar heerlijk 😅), maar ik vind het wel belangrijk dat het vult. En bij voorkeur dat ik ook nog een goed gezond gevoel overhoud.

Daarom heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik lekker vind. En gezond. En niet heel moeilijk te maken. Dat lijstje is helaas niet zo heel lang, dus suggesties zijn welkom!
Tot nu toe eet ik graag wat gekookte eitjes, of een geprakte banaan met wat eetlepels Griekse yoghurt erdoorheen. Verder heb ik hier nog een 3tal recepten waar ik blij van word (maar die wel wat voorbereiding/vieze afwas kost):

















American pancakes of wafels
-          1 middelgrote geprakte banaan
-          1 geklutst ei
-          100 gram (spelt)meel
-          100 ml melk
-          Kaneel naar smaak
-          1 tl bakpoeder
-          Optioneel: een handje (bevroren) blauwe bessen

Verhit een koekenpan of wafelijzer en vet het in. Vul de koekenpan met 3 aparte lepels beslag, of het wafelijzer voor ongeveer de helft. Als beide kanten goudbruin zijn, is je baksel klaar. Lekker met vers fruit. De pancakes vind ik lekker met wat boter en honing, de wafels gaan goed op met wat jam.

Overnight oats
Zoals de naam al zegt, moet je hier de avond van tevoren wat werk in steken. Je vult een bakje (waar een deksel op kan) met:
-          50 gram havermout
-          10 gram lijnzaad (gebroken)
-          10 gram chiazaad
-          Kaneel naar smaak
-          Een handje (bevroren) blauwe bessen
-          Een handje rozijnen
-          ± 200 ml vocht (melk/yoghurt/water)

Je zet het deksel erop, en plaatst het in de koelkast.
De volgende dag af te toppen met (vers) fruit, noten en zaden.

Appeltaart uit de magnetron
Je vult een (magnetronbestendig) schaaltje met:
-          1 middelgrote geprakte banaan
-          1 geklutst ei
-          Kaneel naar smaak
-          3 el havermout
-          1 el chiazaad
-          1 el lijnzaad
-          Halve appel zonder schil, in stukjes
-          Handje rozijnen

Je roert alles door elkaar, en zet het voor 4 minuten op ongeveer 800 Watt in de magnetron. Met ovenhandschoenen uit de magnetron halen, want: heet! En omdraaien op een bord.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten