vrijdag 31 maart 2017

Compleet groentepotje

Ik kan weer een lekker receptje toevoegen aan mijn ‘gezonde maaltijden’. Mijn streven in een avondmaaltijd is zoveel mogelijk groente en zo weinig mogelijk snelle koolhydraten. En als het kan ook vegetarisch. Want vlees eten we echt wel genoeg.
En dat is bij dit recept goed gelukt!
 

Verder heb ik gebruik gemaakt van een voor mij nieuwe techniek: het raspen van groente. Het zorgt voor veel meer smaak, en is bovendien een heel stuk sneller dan kleinsnijden. Als je groente raspt, kun je dat erg goed door laten gaan voor rijst (bijvoorbeeld bloemkool of broccoli), pasta (courgette, wortel), of ander koolhydraatrijk eten.

Nodig voor 2 á 3 personen
-          Olijfolie
-          2 gesnipperde uien
-          400 gram snijbonen, gesneden in reepjes van zo’n 2 cm
-          2 winterwortels, schoongemaakt en geraspt
-          1 courgette, schoongemaakt en geraspt
-          Blik tomatenblokjes (400 gram)
-          Peper en zout
-          Cayennepeper
-          Oregano
-          Paprikapoeder
-          Opt: marjolein en/of rozemarijn


Maak een wokpan heet, en doe er wat olijfolie in. Voeg de uien toe en bak ze tot de keuken lekker ruikt. Voeg de oregano toe. Wok de snijbonen mee, en na een paar minuutjes de wortels en courgette. Voeg een snuf cayennepeper toe, en wat versgemalen zwarte peper. Je kunt uiteraard ook nog meer (verse) kruiden/specerijen naar keuze toevoegen. Ik koos voor marjolein en rozemarijn.
Leeg nu het blikje tomatenblokjes in het prutje, en laat het 10 minuten sudderen met een deksel op de pan (af en toe roeren), zorg er wel voor dat de bonen nog een bite hebben.
Zout het eten nu naar smaak.

Wat geraspte kaas erover is hier trouwens heerlijk bij. Heb ik niet gedaan, want nu is het ook zuivelvrij.

Als je kleine kinderen hebt, is het nu tijd om te gaan stofzuigen. Want overal liggen stukjes wortel en courgette 😏

Geen opmerkingen:

Een reactie posten