zaterdag 4 maart 2017

Recept - (Quinoa)pasta met broccoli en kip

Aangezien ik wat rotte avocado’s tegen was gekomen bij de Jumbo, kreeg ik een gratis zak verse groente en fruit mee. Geheel volgens hun eigen regels. (Je moet er trouwens wel naar vragen, anders heb je pech). Daar zat o.a. een krop ijsbergsla bij. Iets wat ik normaal niet zo snel koop, want: kost geld, en ik weet wel dingen die lekkerder en vullender zijn (in een salade). Maar in mooie reepjes in een kom gestopt (dus zonder dressing of extra’s) vind ik het erg goed te doen. Lekker knapperig!

En het past heerlijk bij dit gerecht:

Voor 2 personen

-          500 gram broccoli, in roosjes. De steel doe ik er altijd in kleine stukjes bij.
-      100 gram pasta naar keuze (wij hadden semi-pasta van quinoa in huis, dus dat heb ikzelf gebruikt)
-          2 stukken kipfilet, in stukjes
-       Kipkruiden (die heb ik zelf niet echt, ik heb peper, knoflookpoeder, kurkuma en paprikapoeder gebruikt)
-          Handvol doorgesneden cherrytomaatjes

Voor de saus
-          50 gram boter
-          200 ml slagroom
-          50 gram geraspte kaas (naar keuze)
-          Peper en zout

Ik heb (te) veel pannen voor dit gerecht gebruikt, maar het helpt al door eerst de pasta te koken en als die staat uit te lekken in een vergiet, dat je in diezelfde pan je saus maakt.
En wij hebben (gelukkig!) een vaatwasser, dus dan doe ik sowieso niet te moeilijk.

Breng de broccoli aan de kook, eventueel met een toegevoegd bouillonblokje. Heb ik niet gedaan, en ook dat kan prima. Kook het in een kleine 5 minuten (ligt er uiteraard aan hoe klein je de roosjes/stam hebt gesneden: hoe kleiner gesneden, hoe sneller het gaar is) tot het nog net een beetje knapperig is.
Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking. Bak de kip op in een grotere pan (in deze pan komt alles samen), en strooi er kruiden naar smaak over.
Smelt de boter in een pannetje. Voeg hier de slagroom aan toe en breng het tegen de kook aan. Laat het zo’n 5 minuten op laag vuur sudderen. Doe de geraspte kaas bij het mengsel en roer dit goed door. Breng vervolgens de saus op smaak met peper en zout.

Voeg de cherrytomaatjes bij de kip, en daarna alle andere ingrediënten. Roer voorzichtig door elkaar.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten